Tõestatud: treening parandab erektsiooni

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue uuringu järgi kogevad füüsiliselt kõige aktiivsemad mehed kõige rohkem erektsioone ja orgasme.

Uuringu raames koguti ligi 300 mehelt infot nende füüsilise aktiivsuse, erektsiooni- ja orgasmivõime, erektsioonide kvaliteedi ja sageduse ning ka üldise seksuaalfunktsiooni kohta, kirjutab Web MD.

Meestel, kes tegid kõige rohkem trenni, olid ka kõige paremad näitajad – seda sõltumata rassist, selgus ajakirjas Journal of Sexual Medicine ilmunud uuringust.

Paremast seksuaalfunktsioonist teatasid need, kes tegid nädalas kas kaks tundi aktiivset, 3,5 tundi mõõdukat või kuus tundi kerget treeningut.

Meestel, kes tegid sellest vähem trenni, olid madalamad seksuaalfunktsiooni näitajad. Madalam seksuaalfunktsioon oli ka neil, kes põdesid diabeeti või südamehaigusi, olid vanemad, suitsetasid või olid kunagi varem suitsetanud.

Uuringu kaasautor dr. Stephen Freedland märkis, et treeningu puhul ei ole lähenemist, mis sobiks kõigile. «Siiski oleme me kindlad, et isegi vähene treening on parem kui üldse mitte midagi,» märkis ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles