Põhja-Eesti saab uue kiirabitugipunkti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaigla kiirabiauto
Regionaalhaigla kiirabiauto Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Seoses suurenenud väljakutsete arvuga Saue linnas ja selle lähipiirkonnas avab Põhja-Eesti Regionaalhaigla homsest linnas kiirabitugipunkti, mis alustab tööd 1. aprillist.

«Eelmisel aastal oli Saue linnas ja vallas kokku 1685 väljakutset. See arv näitab, et terviseameti läbiviidud kiirabireformiga kavandatud tugipunkti käivitamine Sauele, tagamaks kiirabi kiire kohale jõudmise, on igati vajalik,» ütles regionaalhaigla teatel haigla juhatuse liige ja ülemarst doktor Andrus Remmelgas. Uue kiirabitugipunkti avamine toimub homme, 31. märtsil ja uus brigaad alustab tööd 1. aprilli hommikul kell kaheksa.

Ka Saue vallavanem Andres Laisk toob välja, et lähiminevikus on esinenud mitmeid olukordi, kus kiirabi on abivajajani jõudnud väga suure viivitusega. «Saue linn tulevase ühinenud omavalitsuse võimaliku keskuslinnana on väga sobilik täiendav tugipunkt kiirabile, et tagada piirkonna elanike operatiivsem teenindamine,» sõnas Laisk.

Alates 2013. aastast osutab regionaalhaigla kiirabiteenust Lääne-Harju teeninduspiirkonnas. 2014. aastal loodi regionaalhaigla struktuuris eraldi üksusena kiirabikeskus, mille koosseisus töötasid 11 kiirabibrigaadi. Töösse rakendati uued ruumid Jüris, Raplas, Märjamaal, Haapsalus, Hiiumaal ning korraldati konkursid täiendavate töötajate leidmiseks.

«2014. aastal teenindasid meie brigaadid 22 700 väljakutset, mis on kogunisti 7400 visiiti rohkem kui aasta varem, 2013. aastal. Aastas on ühe kiirabibrigaadi keskmine visiitide arv 2070 ning läbitakse üle 86 000 kilomeetri,» selgitas kiirabikeskuse juhataja doktor Arkadi Popov, kelle kinnitusel on keskuse esimene tegevusaasta olnud väga töötihe.

Käesoleva aasta 1. aprillist osutab regionaalhaigla kiirabiteenust 12 õebrigaadi ja 2 reanimobiilibrigaadiga 10 tugipunktis – Sakus, Keilas, Paldiskis, Jüris, Raplas, Kohilas, Haapsalus, Hiiumaal, Märjamaal ja Sauel.

Lisaks osutatakse esmaabiteenust Eesti väikesaartel Kihnus, Ruhnus ja Vormsil, kus annavad abi esmaabibrigaadid. Kahe reanimobiilibrigaadiga teenindatakse abivajajaid Põhja-, Kesk-, Ida- ja Lääne-Eestis, Eesti saartel ning vajadusel välisriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles