TAI julgustab kampaaniaga inimesi rohkem köögivilju sööma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu- ja köögiviljalett turul.
Puu- ja köögiviljalett turul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tervise Arengu Instituut (TAI) korraldab aprillis taas üle-eestilise köögiviljakampaania, mis kutsub inimesi rohkem köögivilju tarbima.

Kampaania «Köögiviljad kaalu ei kasvata» algab juba 6. aprillil ja kestab kuni 3. maini ning on suunatud eeskätt 20–35-aastaste vanusegrupile, aga ka laiemale avalikkusele, teatas TAI. Kampaania eesmärk on julgustada inimesi tegema tervislikumaid valikuid, süües senisest rohkem köögivilju.

Kampaania reklaamid on televisioonis, raadios, väli- ja online-meedias. Kõik reklaamid suunavad külastajaid spetsiaalsele veebilehele, kus jagatakse köögiviljatoitude retsepte, kampaanias osalevate söögikohtade pakkumisi ja muud kampaaniaga seotud materjale.

TAI soovib, et inimesed teeksid tervislikke valikuid ka kodust väljaspool süües ja kutsub seetõttu kampaaniaga liituma söögikohti üle terve Eesti. Kampaaniaga liitunud toidukoht võib teha vastavalt soovile igaks päevaks erineva kampaaniatoidu, koostada nädalapakkumised kui ka hoida üht kindlat või mitut erinevat pakkumist menüüs kuni kampaaniaperioodi lõpuni.

Pakutavad toidud ei pea olema taimetoidud, kuid võiksid sisaldada enamaltjaolt köögivilja. Söögikoht saab märgistatud kampaaniakleebisega, andes sellega külastajatele teada, et kohvik või restoran võtab aktsioonist osa.

Kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi programmist «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013–2014».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles