Ületunnid pole ka erakliiniku arstidele võõrad

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ületunnid ei ole võõrad ka erakliinikutes töötavatele arstidele - Taastava Kirurgia Kliiniku kirurg ja üks omanikke Tiit Meren kinnitas, et nad on oma kliinikuga seotud 24/7.
 

Mereni sõnul kujuneb mõnel päeval lõikusprogramm üsna pikaks ja tööpäev operatsioonitubades võib kesta üle tööpäeva normpikkuse, kirjutab Meditsiiniuudised.

Ta lisas, et kuigi see talle omanikuna väga ei meeldi, siis kell tiksub neil väga täpselt ja nii pea, kui algab ületund, hakkab Taastava Kirurgia Kliiniku õdedele ja arstidele tiksuma ka palgakoefitsient 1,5.

«Ületunnid ei ole meile erakliinikus midagi tundmatut ja eriskummalist. Seni, kuni meid usaldatakse ja haigekassa maksab, seni on meil ka ületunnid, ehkki ületunde haigekassa meile ju ei kompenseeri,» kinnitas Meren.

Teise suure erakliiniku Fertilitase juht Ivo Saarma ütles, et neil on teistsugune rahastamise mudel ja samuti ei ole neil kollektiivlepingut.«Kõik palgad on individuaalsed ja nii peabki minu meelest olema: mida rohkem tööd, seda suurem palk. Meil ei sunni keegi ületunde tegema. Kindlasti on osa arste, kes tahavad rohkem tööd teha, ja teised, kes hindavad pigem vaba aega,» rääkis Saarma.

Üle poole Fertilitase arstidest töötab ka mujal ja on seotud sealsete valveringidega. Fertilitases endas öövalvetega probleeme pole, on jäänud vaid kodune valve. Samas rõhutas Saarma, et valve­töö on arstiprofessiooni lahutamatu osa ja alles seeniordoktorid hakkavad sellest kõrvale jääma.

Ambulatoorsele tööle keskendunud Medicumi juhi Kalev Karu sõnul on nende kliinikus praeguse seisuga ületundide osakaal marginaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles