Restoranide liit toetab toitumisalase teabe jagamist toitlustuskohtades

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka toitlustuskohad peavad toidu kohta teavet andma.
Ka toitlustuskohad peavad toidu kohta teavet andma. Foto: SCANPIX

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit toetab eilsest jõustunud toidumärgistamise nõudeid, mille järgi tuleb teavet toidu kohta hakata andma ka toitlustuskohtades, ehkki see võib restoranidele lisatööd tuua.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Raigo Triik ütles ERR-i uudisteportaalile, et sellise asja vastu pole mõtet võidelda, kuna see on ühiskonna tervise nimel. «Sellega ei tohiks hulluks minna, aga kindlasti on kliendil õigus teada, mida ta sööb,» märkis Triik ning avaldas lootust, et see liialt bürokraatlikuks ei lähe.

Ta nentis, et algus saab ilmselt olema esialgu raske, sest palju asju tuleb ümber korraldada. «Kokk, kes menüü koostab, peab selle info kaardistama, millega teenindajatel on võimalik tutvuda ja omakorda edasi jagada,» ütles Triik, lisades, et need, kelle käest toitu ostetakse, peavad aga selgemini info välja tooma ning ka teenindaja peab olema tunduvalt teadlikum sellest, mida ta kliendile viib.

Aprillist jõustunud toidumärgistamise nõuete järgi peavad hakkama toidu kohta teavet andma ka toitlustuskohad. Tarbijad peavad toidualast teavet saama müügipakendisse pakendamata, lahtiselt müüdava või kohapeal müügiks pakendatud toidu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles