Eestlaste ujumisoskus pole elu päästmiseks piisav

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra ujumisõpetaja Per Irgens andis Viimsi koolis oma raamatuesitlusel ka basseinis noortele õpilastele näidistunni.
Norra ujumisõpetaja Per Irgens andis Viimsi koolis oma raamatuesitlusel ka basseinis noortele õpilastele näidistunni. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis pole kusagil määratud, mida tähendab ujumisoskus. On vaid õppekava, mis nõuab algõppe läbijatelt oskust vabalt valitud stiilis järjest ujuda vähemalt 25 meetrit. Ekspertide sõnul on seda vähe.

«Minu meelest ei ole see mingi ujumisoskus,» ütleb avaveeujuja ja Viimsi kooli ujumisõpetaja Bruno Nopponen praegu riiklikult kinnitatud õppekava kohta, mille järgi oskab inimene ujuda siis, kui ujub vabalt valitud stiilis vähemalt 25 meetrit.

Ta toob näiteks Põhjamaades levinud ujumisoskuse definitsiooni, mille kohaselt on oskus omandatud siis, kui inimene suudab järjest ujuda 200 meetrit. Võrreldes praegu kehtiva 25 meetriga, on 200 meetrit Nopponeni hinnangul palju arvestatavam indikaator selgitamaks inimese ujumisoskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles