Anders Tsahknal on uus projekt sihikul

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Tsahkna
Anders Tsahkna Foto: SCANPIX

PJV Hooldusravi tegevjuhi Anders Tsahkna sõnul on nad teinud Keila linnale ja perearstidele ettepaneku esmatasandi arstiabi tervisekeskuse rajamiseks Keila haigla hoonesse.

Tsahkna selgitas, et kuigi sotsiaalministeerium ei ole tervisekeskuste meetme määrust veel kinnitanud, saavad  määruse projekti kohaselt taotlejateks olla ka statsionaarne õendusabi teenuse osutajad ning PJV Hooldusravi sooviks on tervisekeskuse rajamisel Keilasse kaasa lüüa, kirjutab Meditsiiniuudised.

Pakkumise on nad teinud nii tervisekeskuse rajamiseks Keila haigla hoonesse kui ka teise varem kõne all olnud asukohta, linnavalitsuse vastas asuvasse hoonesse.

Tsahkna ise leiab, et pragmaatilisem oleks rajada tervisekeskus Keila haiglasse: «Küsimus on, mis on ratsionaalne. Õendus-hooldusravi ja vanadekodu tulevad siia. Ka koolimaja on siin lähedal. See asukoht oleks patsiendile mugavam.»

Ka meditsiiniliselt oleks nii mõislikum, kuna haiglas on olemas erinevad uurimisvõimalused ja tehnika. Lisaks tõi Tsahkna välja, et ka rendipinnad oleksid seal tulevikus pere- ja eriarstidele odavamad kui kesklinnas, kuna haiglas suudetakse pakkuda sama kvaliteediga taristut odavamalt.

«Arvan, et Keila haigla maja tagasi võitmine tervise- ja sotsiaalsüsteemile oleks õige ja mõistlik,» märkis Tsahkna.

Tema sõnul on PJV Hooldusravi eelnevate europrojektidega saanud suure kogemuse ning nad teavad, mida sellise vastutuse võtmine tähendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles