Pea pooled treenijad teevad seda valesti

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainult hantlitega treenimisest ei piisa.
Ainult hantlitega treenimisest ei piisa. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Märtsi alguses tehtud küsitlusest selgus, et pooled spordiklubides treenivatest harrastussportlastest eelistavad põhiliselt lihastreeninguid, jättes unustusse kardiotreeningud.

Reval Sport spordiklubi peatreeneri Ülle Ptšelovodova hinnangul on levinud arvamus hea vormi saavutamiseks see, et eelkõige tuleb treenida erinevaid lihasgruppe, kuid samas unustatakse, et hea enesetunde ja treenituse saavutamiseks on oluline pöörata tähelepanu ka kardio- ja venitustreeningutele, sest ilma hea üldise toonuseta ei ole mõistlik ka vaid lihaseid treenida, teatas spordiklubi.

Uuringust selgus, et keskmiselt tehti trenni kolm kuni viis korda nädalas.

Treeningstiilide võrdlus tõi välja, et ligi kolmandik iganädalastest treenijatest eelistab käia rühma-lihastreeningutes nagu näiteks bodybump. Viiendik harrastussportlastest käib aga pigem jõusaalis treenimas, kusjuures vaid 11 protsenti meestest ja 5,6 protsenti naistest treenivad individuaalse treeningkava järgi. Tantsulisi treeninguid ja body & mind treeninguid eelistab põhitreeninguna vastavalt 15 protsenti ja 12 protsenti uuringus osalenutest. Ujumist või mõnda muud treeningut harrastab aga 7-9 protsenti vastanutest.

Reval Sport  sportimisharjumuste ja -eelistuste tarbijauuring toimus 25. veebruarist-15.märtsini 2015 internetiküsitlusena. Uuringus osales 1906 inimest, kes sattusid valimisse juhuslikkuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles