Vene arvutiteadlane võib saada uue keha

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veebruari lõpus teatas itaalia neurokirurg Sergio Canavero optimistlikust kavast asendada aastaks 2017 terve inimese keha doonorkehaga ning esimeseks patsiendiks võib saada kaasasündinud lihasdüstroofia all kannatav vene arvutiteadlane Valeri Spiridinov.

Haruldast pärilikku haigust iseloomustab muu hulgas progresseeruv lihasnõrkus, reflekside puudumine ja hingamiseks tarviliku vahelihase nõrkus, vahendab ERRi teadusportaal.

Väljaandele Mail Online antud intervjuus märkis mees, et tal pole haiguse sümptomite süvenemise tõttu väga palju valikuid, misläbi on riski võtmine põhjendatud.

Kuigi Canavero on alates 2013. aastast väitnud, et inimkeha siirdamiseks vajalik tehnoloogia ja teadmised on juba olemas, on arstkond jäänud plaani osas skeptiliseks. Operatsioon hõlmaks paratamatult seljaaju katkestamist ja taasühendamist doonori seljaajuga, samuti lisanduvad immuunsüsteemi reaktsiooniga seonduvad probleemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles