Amet teatab kolme ravimi tarneraskustest

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Ravimiameti teatel on tarneraskustesse sattunud allergiavastased Clarinase tabletid, valu leevendamiseks kasutatav Dobutaine Claris infusioonilahuse kontsentraat ja rögalahtisti ACC süstelahus.

Müügiloa hoidja UAB Bayer teatas Clarinase 240/10 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide (toimeained pseudoefedriin ja loratadiin) tarneraskusest, mis võib mõjutada ravimi kättesaadavust apteekidest alates maikuust. Praegu on see ravim apteekides saadaval.

Ravimite võimaliku asendamise ja ravi jätkamise osas tuleb patsientidel ühendust võtta arstiga. Teised allergia sümptomeid leevendavad preparaadid on apteekides saadaval.

Müügiloa hoidja Claris Lifesciences (UK) teatas Dobutamine Claris 12,5 mg/ml infusioonilahuse kontsentraadi (toimeaine dobutamiin) tarneraskusest, mis kestab aprilli keskpaigani. Teisi sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata. Ravimiamet on andnud eriloa müügiloata dobutamiini infusioonipreparaatide ajutiseks maaletoomiseks.

Müügiloa hoidja Sandoz d.d. teatas ACC 100 mg/ml süstelahuse (toimeaine atsetüültsüsteiin) tarneraskusest, mille kestus ei ole praegu teada. Teisi sama toimeainet sisaldavaid süsteravimeid Eestis ei turustata. Ravimiamet on andnud loa müügiloata  atsetüültsüsteiini süsteravimite maaletoomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles