Ida-Viru keskhaigla: eelarve muutub pingelisemaks

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru keskhaigla uus aktiivravi korpus.
Ida-Viru keskhaigla uus aktiivravi korpus. Foto: SCANPIX

Ida-Viru keskhaigla (IVKH) nõukogu kinnitas teisipäeval, 7. aprillil 2014. aasta majandusaasta ja meditsiinilise tegevuse aruande ning eelarve tänavuseks aastaks, samuti arutati vajadust uuendada haigla arengukava.

Keskhaigla juhatuse esimehe Tarmo Bakleri sõnul olid eelmise aasta tulemused head, ent see aasta tuleb pingelisem: «Kollektiivlepingust tulenev ja teiste töötajate palgatõus ei ole haigekassa lepinguga kaetud, kuid peame säilitama võime edasiseks arenguks ja investeeringuteks.»

2014. aastat jäävad iseloomustama eelkõige:

- aasta varem valminud uue aktiivravikorpuse käikuandmisest tulenenud ümberkorraldused ja olemasolevate ravikorpuste renoveerimine, et luua paremad tingimused aktiivravikompleksi ühtseks toimimiseks;

- taastus- ja hooldusravikliiniku õendusabi uuenenud korpuse käikuandmine, mille käigus renoveeriti enam kui 2000 ruutmeetrit pinda ja haigla õendusabi voodikohtade arv kasvas seniselt kümnelt voodikohalt viiekümneni.

Majandusaasta aruande järgi olid eelmisel aastal IVKH tulud kokku 31 miljonit eurot ja tulem 1,9 miljonit eurot. Tulemist moodustas 1,1 miljonit eurot riigilt saadud toetus õendusabi korpuse renoveerimiseks Järve linnaosas.

Haigekassaga sõlmitud lepingute rahaline maht oli 25,6 miljonit eurot, teostatud teenuste tegelik maht oli 25,9 miljonit eurot, ravijuhtude arv tõusis võrreldes 156 500lt 2013. aastal 178 700ni 2014. aastal.

Haigla funktsionaalse arengukava uuendamiseks otsustati määratleda ambulatoorse arstiabi osutamise asukohtadena Kohtla-Järve (Ahtme ja Järve linnaosas), Kiviõli, Sillamäe ja Narva ning kavandada keskpikas perspektiivis statsionaarse tuberkuloosiravi korpuse planeerimist Ahtme aktiivravikorpusega samale territooriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles