Tervisekontroll töö juures võib päästa tõsisest tervisehädast

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva peakontori töötajad kasutavad vajadusel tavaliste kontoritoolide asemel palle. Pallil saab istuda kuni 30 minutit järjest, rohkem ei ole kasulik.
Omniva peakontori töötajad kasutavad vajadusel tavaliste kontoritoolide asemel palle. Pallil saab istuda kuni 30 minutit järjest, rohkem ei ole kasulik. Foto: Jaanus Lensment

Tavapärase töötervishoiukontrolli käigus on arstid avastanud tõsiseid tervisehädasid, lausa eluohtlike seisunditeni välja. Iga kümne tervisekontrolli kohta tuleb keskmiselt kaks sellist juhtu, kus inimesel tuvastatud terviseprobleemid vajavad lisauuringuid.

Tööinspektsiooni mullune kontroll tuvastas, et 21 protsenti ettevõtetest ei olnud töötajatele tervisekontrolli korraldanud. Enamasti põhjendasid tööandjad seda teadmatusega. Järgmise põhjusena oli välja toodud tööandja põhimõtteline vastuseis tööohutusenõuete täitmisele. Mõnel juhul ei osatud nimetada ühtegi põhjust, miks on töötajate tervisekontroll korraldamata jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles