Ida-Tallinna keskhaigla avas tipptehnoloogiaga operatsioonitoad

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest on Ida-Tallinna keskhaigla kirurgiakliiniku arstidel võimalik opereerida patsiente neljas uues, tipptasemel sisustatud operatsioonitoas.

Uuenenud operatsiooniosakond suudab aidata kolmandiku võrra rohkem patsiente ning loob senisest paremad töö- ja ravitingimused.

Osakonna täieliku renoveerimise käigus said lisaks ruumidele põhjalikult kaasajastatud tehnilised süsteemid, infotehnoloogiline pool ning kasutusele võeti parimad kirurgilised seadmed. Hetkel on tegemist Eesti kaasaegseima operatsiooniosakonnaga, kus patsientide hüvanguks on kasutusel kirurgilise tehnika viimane sõna.

«Renoveerimistööde tulemina sai meie eesmärgiks teha kliiniku töös ka sisulisi ümberkorraldusi.  Soovisime koondada renoveeritud operatsiooniosakonda igapäevase suuremahulise statsionaarse kirurgia: onkoloogilised, üldkirurgilised, uroloogilised ja veresoontekirurgilised operatsioonid. Samuti paranevad päevakirurgia tingimused,» rääkis kirurgiakliiniku juhataja dr Andrus Arak.

ITK juhatuse esimees dr Ralf Allikvee märkis, et kirurgiakliiniku operatsiooniosakonna uuendamine on olnud haigla plaanides pikka aega.

«Viimane mahukas remont oli siinses osakonnas paarkümmend aastat tagasi ning osakond vajas põhjalikku kaasajastamist. On hea meel, et neli kuud aktiivset remonditegevust on nüüdseks lõpule jõudnud. Tegemist on esimese etapiga kirurgiakliiniku operatsiooniosakondade kaasajastamisel. Andsime endast parima, et kasutada ära olemasolevaid ruumilahendusi, püüdsime remondi käigus muuta operatsiooniosakonna võimalikult efektiivseks nii töötajatele kui mugavamaks patsientidele – nüüd on aeg sisuliseks tööks!»

Töötajate jaoks tähendab osakonna valmimine senisest kaasaegseimaid töötingimusi ning tööks vajalikke parimaid tehnilisi ja infotehnoloogilisi vahendeid. Samuti sai parandatud personali olmetingimusi, valmis töötajatele mõeldud mugavam puhketuba. Ruumiplaneeringu muutmisega õnnestus senise kolme operatsioonitoa asemel samale pinnale paigutada neli, mis tagab patsientidele kiirema pääsu operatsioonile.

Operatsiooniosakonna õendusjuht Lia Lind tänas kõiki, kelle kaasabil renoveeritud operatsiooniosakond valmis. «Just meeskonnatöö on see, mille käigus sünnivad parimad lahendused. Kõik see, mida enda ümber näeme, toob kindlasti sära silmadesse siin igapäevaselt tööle hakkavatele kolleegidele - arstidele, õdedele ja abilistele. Ka patsientidesse peaks see sisendama kindlustunnet, et nad saavad meie haiglas parimat võimalikku ravi.»

Operatsiooniosakonna renoveerimistööde kogumaksumuseks kujunes 2,6 miljonit eurot, oluline investeering tehti haigla omavahenditest. ITK kirurgiakliinikus töötab kokku 104 arsti ja 252 õde. Eelmisel aastal tehti ITK kirurgiakliinikus 107 299 visiiti, operatsiooniosakonnas tehti kokku 7059 operatsiooni. Sellega on ITK kirurgiakliinik Põhja-Eesti kirurgiliste operatsioonide tegijate seas suunanäitaja.

 Sel sügisel tähistab Ida-Tallinna Keskhaigla 230. juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles