Tööinspektsioon karistas haiglat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla.
Lääne-Tallinna keskhaigla. Foto: Peeter Langovits

Tööinspektsioon karistas Lääne-Tallinna Keskhaiglat informeerimise ja konsulteerimise kohustuse täitmata jätmise eest rahatrahviga.


Tööinspektsioon tegi otsuse väärteomenetluses Lääne-Tallinna Keskhaigla vastu ja tunnistas haigla juhatuse ametiühinguseaduse ja töötajate usaldusisiku seaduse rikkumises süüdi. Haiglat karistati 3000 krooni suuruse rahatrahviga, vahendab arstide liitu mu.ee.

Lääne-Tallinna Keskhaigla usaldusisikud pöördusid tööinspektsiooni, kuna haigla tegi süstemaatiliselt töötajaid otseselt puudutavaid muudatusi ilma usaldusisikuid sellest eelnevalt teavitamata, selgitas liit.

Seaduserikkumist jätkati vaatamata ametiühingute korduvatele pöördumistele nii LTKH juhatuse kui ka nõukogu poole. Trahvisumma on liidu hinnangul küll sõnul sümboolne, kuid sellele lisandub ka haiglat kaitsma palgatud vandeadvokaadi tasu.

«Niisuguseid kulusid ei tohiks kinni maksta haigla ravirahadest. Usaldusisikud kaaluvad pöördumist haigla nõukogu poole, et juhatuselt nõutaks väärteomenetlusega seotud kulude ja rahatrahvi hüvitamist,» teatas arstide liit.

Vastavalt seadustele on tööandja alati kohustatud teavitama ja konsulteerima usaldusisikuid enne selliste otsuste vastuvõtmist, millega kaasnevad või võivad kaasneda olulised muudatused tööandja struktuuris, töötajate koosseisus, töökorralduses või töötajate töölepingulistes suhetes, sealhulgas töösuhete lõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles