Haiglaõde ei aktsepteerita veel võrdse meeskonnaliikmena

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes doktoritöö kaitsnud õendusjuht Kristi Toode ütles eile, et huvi õdede töömotivatsiooni vastu tekkis tal töö käigus Tartu ülikooli kliinikumis.
Soomes doktoritöö kaitsnud õendusjuht Kristi Toode ütles eile, et huvi õdede töömotivatsiooni vastu tekkis tal töö käigus Tartu ülikooli kliinikumis. Foto: Liis Treimann

Möödunud reedel Soomes Tampere ülikoolis õdede töömotivatsiooni käsitleva doktoritöö kaitsnud Põhja-Eesti regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku õendusjuht Kristi Toode leiab, et õdesid ei aktsepteerita Eesti tervishoius veel võrdse meeskonnaliikmena, samas kui töömotivatsiooni tõstmiseks vajavad selle ameti esindajad just suuremat iseseisvust, vastutust ja paremaid eneseteostuse võimalusi.

Õdede töömotivatsiooni on Toode uurinud oma bakalaureusetööst saadik, huvi teema vastu tekkis tal oma töö käigus.

«Kui ma töötasin ise õena Tartu Ülikooli kliinikumis üheksa aastat ortopeedia osakonnas, siis ma nägin, et ühesuguse tausta ja haridusega õed töötavad täpselt samas töökeskkonnas ja üks neist teeb oma tööd ja naudib seda, teine aga ei naudi. Kusjuures patsiendid tajusid ju ka seda vahet. Kui patsient küsib sinu käest, kes täna öösel valvesse tuleb, siis see on ilmselge märk, et ta eelistab ühtesid õdesid teistele. Mind hakkas huvitama see, miks ühed õed tunnevad oma tööst rõõmu ja teised ei tunne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles