Gripi hääbumisest veel rääkida ei saa

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp on ägedalt algav haigus. Selle tunnused on lihasvalu, palavik, kuiv köha, külmavärinad, peavalu, halb enesetunne ja nohu. Ägedamad kaebused võivad kesta mõnest päevast nädalani.
Gripp on ägedalt algav haigus. Selle tunnused on lihasvalu, palavik, kuiv köha, külmavärinad, peavalu, halb enesetunne ja nohu. Ägedamad kaebused võivad kesta mõnest päevast nädalani. Foto: Egert Kamenik

Terviseameti teatel püsis ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine möödunud nädalal sarnane eelneva nädalaga, gripilaadsetesse haigustesse haigestumine aga isegi mõnevõrra kasvas.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustega seoses pöördus möödunud nädalal arstide poole kokku 4013 haigestunut, neist 47 protsenti olid lapsed. 

Gripilaadsetesse haigustesse haigestumine kasvas 16 protsenti. Olulisel määral mõjutas kasvu haigestumine vanemaealiste seas (53 protsenti võrra), kus haigestumise kasv oli seotud eeskätt A-gripiviirusega.  Väikelaste vanuserühmas oli haigestumiste kasv seotud nii RS-viiruse kui ka B-gripiviirusega.  Teistes vanuserühmades oli haigestumus seotud muude viirustega.

Gripi hääbumisest veel rääkida ei saa, sest hospitaliseerimist vajanud inimeste arv püsib endiselt suhteliselt kõrgel tasemel.  E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 512 patsienti, neist 37 inimest lisandusid  möödunud nädalal. Kõige rohkem vajasid hospitaliseerimist vanemaealised inimesed – 47 protsenti kõikidest hospitaliseeritutest, täiskasvanute ja väikelaste (vanuses 0-4 a) vanuserühmas oli hospitaliseeritute protsent 20. 

Gripiviirused moodustasid 40 protsenti kõikidest laboratoorselt kinnitatud proovidest. Laboratoorselt kinnitatud gripiviiruste osakaal kasvas, kinnituse said 53 gripiviirust , neist 24 olid A- ja 29 B-gripiviirus. 

Raskekujuline gripp 

Terviseametile teadaolevatel andmetel ei registreeritud möödunud nädalal intensiivravi vajanud gripijuhte ega gripist tingitud surmajuhte. Andmeid selliste patsientide kohta edastatavad Ida-Viru keskhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Tartu ülikooli kliinikum ning Pärnu haigla.

Ühtegi gripist tingitud surmajuhtu möödunud nädalal ei registreeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles