Tanel Ross: Elite osakonna sulgemine ei tähenda erameditsiini kadumist

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliiniku juht Andrei Sõritsa ütleb, et rist on peal sünnitusosakonnal, aga mitte kliinikul. Viimane beebi sündis selles roosas toas tänavu 19. märtsil. Sünnitaja oli pärit Valgamaalt. Elite jätkab tööd väga paljudel teistel erialadel.
Kliiniku juht Andrei Sõritsa ütleb, et rist on peal sünnitusosakonnal, aga mitte kliinikul. Viimane beebi sündis selles roosas toas tänavu 19. märtsil. Sünnitaja oli pärit Valgamaalt. Elite jätkab tööd väga paljudel teistel erialadel. Foto: Margus Ansu

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross ei näe Elite sünnitusosakonna sulgemises märki, nagu peaks eratervishoid Eestis koomale tõmbama hakkama.

Ross ütles Meditsiiniuudistele, et kõik haigekassa lepingupartnerid on eraõiguslikud ettevõtted, kuigi kõik suured haiglad on Eestis tõepoolest riigi või kohalike omavalitsuste omanduses.

«Kuid meie seisukohalt vaadates ei ole lepingupartneri omandivorm üldse oluline. Kui mõne haiglavõrgu arengukava (HVA) haigla omanikeringi lisanduks erainvestor, ei muuda see meie lepingute planeerimises midagi. Ette vaadates võibki minu arvates edaspidi kaaluda, kas mitte määrata HVA konkreetsete kriteeriumite täitmise, mitte konkreetsete asutuste fikseeritud loetelu kaudu,» märkis ta. 

Samuti ütles Ross, et lisaks HVA lepingupartneritele moodustavad teised tervishoiuteenuse osutajad haigekassa ambulatoorse eriarstiabi ja päevaravi tellimusest 13 protsenti ning see maht ei ole viimastel aastatel oluliselt muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles