Suurhaigla tuhandeid tasumata arveid hakkab sisse nõudma inkasso

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Alates 1. juunist annab Tartu Ülikooli kliinikum seni patsientide poolt tasumata jäänud arved üle inkassofirmale.

Tartu kliinikumi finantsjuhi Maret Targa sõnul on arve tasumisega viivitanud ca 6500 inimest, teatas haigla. Maksmata on nii visiidi-, voodipäevatasu arved kui ka tasulise arstiabi arved.

Vanim tasumata võlg ulatub 2007. aastasse, võlgade kogusumma on 213 585 eurot ning keskmine maksmata jäänud summa on 25,73 eurot. «Võlgnike analüüsides näeme, et nende hulgas on kahjuks palju neid, kes on jäänud võlgu korduvalt, nt hambaravi või teiste tasuliste teenuste eest,» ütles kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael.

Kliinikum on siiani saatnud korduvaid meeldetuletusi neile, kel arve tasumine ununenud. «Kuid kahjuks näitab kogemus, et senine töö ei ole kandnud vilja ning tasumata arvete hulk on aja vältel vähehaaval suurenenud,»  ütles kliinikumi finantsjuht Maret Tark. Seetõttu korraldas kliinikum hanke ning leidis partneri võlglastega tegelemiseks.   

Patsiendid saavad infot oma arvete kohta kliinikumi patsiendiportaalist ePatsient.

Kliinikumi partner tasumata arvete haldamisel on krediidihaldusettevõte Lindorff Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles