Klubivõileib sisaldab rohkem kaloreid kui hamburger

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inglismaal selgus hiljuti tehtud uuringust, et poes müüdavad nn tervislikud take-away-tooted sisaldavad rohkem kaloreid kui burgerid. 

Briti tarbijakaitseamet Which? hoiatab, et valmistoidud nagu võileivad, pastad ja salatid sisaldavad suurtes kogustes rasva, suhkrut ja soola, kirjutab The Guardian.

Seda tavaliselt põhjusel, et nendesse on lisatud üsna rammusat majoneesil baseeruvat kastet. Üks supilusikatäis majoneesi sisaldab keskmiselt 101 kalorit ja 11 grammi rasva.

Teadlased viisid uuringu läbi Briti kõige populaarsemates lõunatamispaikades ning kõige hullemad tulemused saadi Caffè Nero, Pret Seimi, Marks & Spenceri ja Asda kohvikutest. Näiteks Caffè Neros müüdav Brie juustu ja peekoni panini sisaldab 624 kalorit, samas kui McDonalds’i burger sisaldab 518 kalorit.

Osast analüüsitud võileibadest leiti rohkem kui kolm lusikatäit suhkrut. Ka Marks & Spenceri kana ja suitsupeekoni võileib sisaldas 694 kalorit ja 37,1 grammi rasva, mida on rohkem kui mõnes pitsas.

Which?’i tegevdirektor tahtis uuringu avaldamisega tähelepanu viia sellele, et kuigi paljud teevad enda arvates poest salatit või võileiba ostes tervisliku valiku, ei pruugi see tihti nii olla. Ühtlasi on ameti eesmärgiks see, et kõik tootjad varustaksid oma produktid täpse toitumisalase teabega ning et ka restoranides oleks võimalik saada täpset infot toidu koostise kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles