Austraalia jätab vaktsineerimisvastased lapsetoetusest ilma

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin
Vaktsiin Foto: Mihkel Maripuu

Austraalia valitsus kavatseb lõpetada lapsetoetuste maksmise neile vanematele, kes keelduvad oma laste vaktsineerimisest.

Selline muudatus võib lapsevanematele maksma minna 11 000 Austraalia dollarit (7970 eurot) aastas, kirjutab BBC.

Siiani on immuniseerimata laste vanemad lastele ette nähtud toetused kätte saanud, kui neil on vaktsineerimise vältimiseks filosoofilised või usulised põhjused. Kuid Austraalia peaminister Tony Abbott ütleb, et varsti vastavaid reegleid karmistatakse.

Tema sõnul jääb 2016. aasta alguses jõustuvate uute reeglite kohaselt vaid väike hulk religioosseid ja meditsiinilisi erandeid, mille puhul vaktsineerimisvastasus ei saa karistatud lapserahast ilmajätmisega.

Abbotti sõnul on valitsus väga mures vaktsineerimata lastega kaasnevate riskide pärast ülejäänud elanikkonnale.

Vaktsineerimisvastased kampaaniad on kogunud viimastel aastatel läänemaailmas hoogu. Samal ajal on aga uuesti levima hakanud vaktsiinvälditavad haigused nagu leetrid.

Vaktsineerimisvastased väidavad, et mõned surmavalt ohtlike haiguste vastu tehtavad vaktsiinid on ise ohtlikud.

Austraalia valitsuse hinnangul on riigis umbes 39 000 last, keda pole vanemate vaktsineerimisvastsuse tõttu immuniseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles