Terav pingutus paljastab lihastes peituva saladuse

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits katsetas Tartus Tamme Tervisekeskuses Back-Checki nimelist seadeldist, millega saab mõõta kerelihaste jõudu ja nende omavahelist tasakaalu.
Priit Pullerits katsetas Tartus Tamme Tervisekeskuses Back-Checki nimelist seadeldist, millega saab mõõta kerelihaste jõudu ja nende omavahelist tasakaalu. Foto: Kristjan Teedema

Tundub, nagu surutaks sind suurte kruustangide vahele – ja lausa kahest kohast korraga. Peaasi, et sa keha suurt liigutada ei saa. Aga karta ei maksa: valus see ei ole.

Selleks et Back-Checki seadeldise kogutud ja arvutiekraanil kiretult kuvatavatest arvudest kasu lõigata, ei pea olema tipp- ega harrastussportlane, kes vajab treeningutele konkreetset tagasisidet, millised lihasgrupid on nõrgemini arenenud ning millised vajavad tugevdamist. Kasu saavad seadeldisest ka need tuhanded tavainimesed, keda piinavad mitmesugused seljavalud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles