Uuring: jogurt ei toogi tervisele kasu

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaania teadlaste sõnul ei ole jogurti söömine tervisele sugugi nii kasulik, nagu seni on arvatud.

Ester Lopez-Garcia ja tema kolleegid Madridi autonoomsest ülikoolist kirjutavad ajakirjas Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, et ei leidnud oma uuringus mingit olulist seost regulaarse jogurti tarbimise ja elukvaliteedi tõusu vahel ei füüsilise ega vaimse tervise paranemise arvelt, ehkki paljud toitumisnõustajad soovitavad igasuguseid piimatooteid tublisti menüüsse võtta, kirjutab ERRi teadusportaal.

Teadlased  märgivad, et mitmete teiste teadlaste ütlused, justkui jogurti söömine tooks tervisele kasu, ei rajane tegelikult kindlal tõestusmaterjalil ning et üleüldse on just jogurti tervisemõjudele keskenduvaid teadusuuringuid tehtud seni vähevõitu.

Lopez-Garcia juhitud uuring hõlmas enam kui 4000 Hispaanias elavat täiskasvanut, keda küsitleti nende jogurti tarbimise harjumuste ning 3,5 aasta jooksul ka nende terviseseisundi kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles