Lugeja küsib: kuidas saada arstile visiiditasu maksmata?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinitöötaja.
Meditsiinitöötaja. Foto: Panther Media

«Kas oleks võimalik teada saad, kuidas saab arstile visiiditasu maksmata? Teadmiseks nii palju, et olen sügava puudega invaliid ja külastan erinevaid raviasutusi tugevasti üle Eesti keskmise, pole aga veel trehvanud järelmaksuga visiite,» ütles lugeja.

Vastab haigekassa avalike suhete juht Katrin Romanenkov.

Ravikindlustuse seaduse kohaselt on raviasutusel õigus nõuda eriarsti vastuvõtu eest visiiditasu kuni 5 eurot ning vastava korra kehtestab iga raviasutus ise, näiteks kas oleks võimalik järelmaksuga tasuda.

Visiiditasu ei või nõuda lapseootel naiselt, alla kaheaastaselt lapselt ning juhul, kui vältimatu abi osutamisele järgneb vahetult statsionaarse teenuse osutamine.

Perearsti vastuvõtt on tasuta, küll aga on perearstil õigus küsida visiiditasu koduvisiidi eest. Puuetega inimeste toimetuleku soodustamiseks on ette nähtud sotsiaaltoetused, mida eraldavad nii sotsiaalkindlustusamet kui ka kohalikud omavalitsused. Võimalusi toetuse saamiseks arstiabi omavastutustasude tasumisel tasuks uurida sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles