Mida ütlevad hambad sinu peenise kohta?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambad
Hambad Foto: SCANPIX

Kehv hambahügieen võib päädida mitte vaid mädanevate hammastega, vaid ka vormist väljas peenisega.

Sellise järelduseni jõudsid Taiwani teadlased, kes leidsid, et erektsioonihäiretega meestel esineb tervelt 79 protsenti sagedamini kroonilist parodontiiti ehk hammast ümbritseva koe põletikku, mille korral tekib igemete taandumine, hambajuure paljastumine ja igemetaskustesse kogunevad bakterid, kirjutab Men's Health.

Parodontiidi põhjustatud krooniline põletik võib aga kahjustada endoteelirakke, mis katavad kõikide veresoonte seinu, sealhulgas peenise sees. Endoteeli kahjustus võib omakorda viia kehvema verevarustuseni, mis mõjutab otseselt erektsiooni.

Ja muide, kuna peenise veresooned moodustavad jämeduselt umbes neljandiku koronaar- ehk pärgarteritest, võib erektsioonihäire sageli olla ka varajaseks hoiatavaks märgiks südame-veresoonkonna probleemidest.

Kuid mida siis hammaste osas teha? Kui haigus ei ole veel kaugele arenenud, võib abi olla ka mõnest süvapuhastusest hambaarsti juures. Kui parodontiit on kaugele arenenud, võib aga vaja minna ka igemete kirurgiat.

Kui haigus on saadud kontrolli alla, oleks siiski soovitatav käia iga kolme kuu tagant arsti juures hambaid puhastamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles