Diana Ingerainen: perearstide töötingimused on kohati õudsad

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti perearstide seltsi esinaine Diana Ingerainen.
Eesti perearstide seltsi esinaine Diana Ingerainen. Foto: Liis Treimann / Postimees

Perearstide seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul on perearstide töötingimused kohati õudsad.

Perearstide seltsi juht Diana Ingerainen ning tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev rääkisid Vikerraadio saates «Reporteritund» muu hulgas esmatasandi tervisekeskuste ehitamisest, vahendab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee.

Ingerainen ütles, et tervisekeskustega seoses ei muutu põhimõte, et igal inimesel on oma perearst. Uute ruumide vajalikkust selgitas ta sellega, et perearstide vastuvõtutingimused on kohati õudsad. Näiteks pole alati karkude või ratastooliga ligipääs tagatud, kabinettides on puudu normaalne ventilatsioon ning nende ruutmeetrid ei vasta vajadustele. Osa perearste töötab kohandatud korterites.

«Ruumidega on olukord väga halb,» rääkis ta. «On käputäis perearste, kes on suutnud koostöös kohaliku omavalitsusega ruumid leida. Tean ka kolleege, kes on maha müünud oma suvila ja ise ruumidesse investeerinud.»

Ingerainen lisas, et riik pole perearstide ruumidesse üldse investeerinud. Samas ootavad residentuurist tulijad märksa paremaid töötingimusi kui need, kes alustasid näiteks 1980-1990ndatel aastatel. "See, et nüüd on tekkinud tervisekeskuste projekt ja võimalus tingimusi parandada, on väga tervitatav," kinnitas ta.

Ingerainen rääkis ka sellest, et paljud üksi töötavad perearstid ei saa kahte nädalatki järjest puhata, sest neil pole asendust. Lahenduseks sellele probleemile ongi grupipraksised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles