Arst: tänavune gripivaktsiin töötab päris hästi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin
Gripivaktsiin Foto: Repro

Lääne-Tallinna Keskhaigla infektsioonikontrolli arst Pille Märtin tõdes, et tänavune gripivaktsiin töötab päris hästi.

Märtin ütles, et arsti vaatevinklist on Eestis kasutatavad vaktsiinid igati head, kaasa arvatud see, mis on tehtud tänavuseks hooajaks. «See ei garanteeri küll sajaprotsendilist gripivastast kaitset, kuid kahtlemata aitab see vältida raskelt kulgeva gripi tekkimist,» rääkis ta Meditsiiniuudistele.

«Vaktsiin koosneb kolmest komponendist, seega tervikuna annab ta täiesti adekvaatse kaitse. Praktika näitab, et tänavune vaktsiin töötab päris hästi.»

Lääne-Tallinna keskhaigla andmete järgi võib Märtini sõnul öelda, et grippi haigestumise tippaeg algas juba veebruari algul ja kestab praeguseni. Aprilli teisel nädal ei olnud veel vaibumise märke näha: see oli gripipatsientide poolest sama intensiivne, kui on olnud viimased neli nädalat.

«Ilmselt hakkab grippi haigestumine paari nädala jooksul vähenema, kuid hetkel ei saa veel öelda, et nende hulk, kes haiglasse satuvad, oleks väiksem või et neil kulgeks gripp kergemalt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles