Tuberkuloosi allutamiseks oleks vaja uut vaktsiini

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin.
Vaktsiin. Foto: SCANPIX

Vaatamata viimaste aastate arengutele, on tuberkuloos maailmas endiselt suureks murekohaks, märgiti Tallinnas peetaval rahvusvahelisel tuberkuloosi vaktsiinide foorumil. Uued vaktsiinid muudaksid aga olukorda märkimisväärselt.

Maailma Terviseorganisatsiooni esindaja Christopher Dye tõi foorumil välja, et tuberkuloosi ravi edukus ja juhtude avastamine on viimastel aastakümnetel näidanud paranemist. «Tuberkuloosi juhtude esinemine langeb, aga probleem on siiski selles, et see langus on väga aeglane,» vahendas Dye sõnu meditsiiniuudiste portaal Mu.ee.

Ta rõhutas, et haiguse vastu võitlemiseks on tarvis erinevaid uusi vahendeid ning kui nende hulgas oleks ka uus vaktsiin, oleks muutus haigusega võitlemisel veelgi märkimisväärsem.

«Sel oleks suur mõju ning see viiks rõhu haiguse ravilt selle ennetusele,» märkis Dye ning vihjas, et uue vaktsiini leiutamise osas on põhjuseid olla lootusrikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles