Karell kiirabi lisab Tapale teise brigaadi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karell Kiirabi kiirabiauto.
Karell Kiirabi kiirabiauto. Foto: Arvet Mägi

Põhja-Eestis tegutsev AS Karell Kiirabi lisab alates neljapäevast, 30. aprillist Tapale teise kiirabibrigaadi, mis parandab olulisel määral piirkonna elanike arstiabi kättesaadavust.

Karell kiirabiteenuse juhi Ave Põlluaasi sõnul tähendab uue brigaadi lisamine abivajajale kvaliteetsemat ja kiiremat teenust.

«Hajaasustusega piirkondades on kiirabisõidukite tegutsemisraadius päris suur. Veel ühe meeskonna lisandumine võtab praegust suurt koormust vähemaks meie Väike-Maarja ja Tapa esimeselt kiirabibrigaadilt. Kui näiteks senine ainus Tapal asunud kiirabiauto sõitis patsienti Tallinna haiglasse viima ja piirkonnas tuli uus väljakutse, tähendas see teistele lähimatele brigaadidele topeltkoormust. Alates homsest on see risk oluliselt väiksem ja reageerimiskiirus parem,» lausus Ave Põlluaas.

Koos homsest Tapale lisanduva täiendava brigaadiga teenindab ettevõte inimesi 17 kiirabibrigaadiga, millest üheksa asub Harju-Viru piirkonnas ning kaheksa Virumaal.

Mullu teenindas Karell kiirabi 10 998 väljakutset abivajaja juurde. Eluohtliku seisundiga abivajajate juurde jõudmiseks kulus enamasti hajaasustusega teeninduspiirkondades keskmiselt 12,5 minutit ning kiirabiauto saadeti pärast kutse saamist välja ühe minuti jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles