Allergiaravimi suurem pakend tuleb samuti käsimüüki

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allergiast tekkinud nohude ja põletike käes kannatavad miljardid inimesed. Seni pole aga universaalset ravimit suudetud leida.
Allergiast tekkinud nohude ja põletike käes kannatavad miljardid inimesed. Seni pole aga universaalset ravimit suudetud leida. Foto: Panther Media / Scanpix

Ravimiameti otsusega kuulub allergiaravimi Claritine 30 kümnemilligrammise toimeainesisaldusega (loratadiin) tabletti sisaldav pakend alates selle aasta 1. juulist käsimüügiravimite hulka. 

Kümme tabletti sisaldav pakend on praegu käsimüügis ja 100 tabletti sisaldav pakend jääb retseptiravimiks.

Loratadiini kasutatakse allergilise riniidi ja kroonilise idiopaatilise urtikaaria sümptomaatiliseks raviks täiskasvanutel ning kaheaastastel ja vanematel lastel kehakaaluga üle 30 kg.

Ravimi kasutamisel tuleb tähelepanu pöörata järgnevale:

    •    10 mg tabletid ei sobi lastele kehakaaluga alla 30 kg.

    •    Raseduse ja rinnaga toitmise ajal ei tohi loratadiini kasutada – ravi vajadusel tuleb nõu pidada arstiga.

    •    Maksahaigusega patsiendid peaksid enne ravi alustamist nõu pidama arstiga.

    •    Ravimi kõrvaltoimena võivad tekkida unisus ja väsimus. Enne autojuhtimist või liikuvate mehhanismidega töötamist tuleb veenduda, et reaktsioonikiirus ei ole vähenenud ja segavaid kõrvaltoimeid ei esine.

    •    Loratadiini ei tohi võtta kaks päeva enne allergia nahatestide tegemist, sest ravim mõjutab nahatesti tulemusi.

Enne ravimi kasutamist lugege pakendi infolehte, sest vajaliku ravitoime saamiseks tuleb Claritine’i õigesti kasutada – pakendi infolehes on üksikasjalik õpetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles