Naine jäi pärast kõhuoperatsiooni pimedaks

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaal jäi 63-aastane naine pärast kõhuoperatsiooni pimedaks. Üheksa aastat hiljem vaieldakse endiselt selle üle, kes on juhtumis süüdi.

2006. aastal viidi Prantsusmaalt Angersist pärit naine tugeva kõhuvalu tõttu kiirabiga haiglasse, kirjutab Le Parisien. 24 tundi hiljem tehti talle sooleobstruktsiooni (sulguse) tõttu operatsioon, mille ajal toimus naisel südameseisak ja silmanärvide verevarustus seiskus. Naine ärkas pimedana.

Üheksa aasta jooksul on naine vajanud pidevalt psühhiaatrilist abi. Naise perekond nõuab kahjude hüvitamiseks kohtus kaks miljonit eurot.

Naise advokaat süüdistab asjasse puutuvaid meditsiinitöötajaid hoolimatuses, läbimõtlemata otsuste vastuvõtmises ja liiga hilises kirurgilises sekkumises. Angersi kõrgem kohus otsustab lähipäevadel pärast üheksaaastast protsessi, kas haigla on juhtunus süüdi või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles