Kaart: millistes Euroopa riikides elavad paksud

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liiguta kaardil kursorit, et näha riikide kohta täpseid andmeid

Kaardil on esitatud andmed 18+ elanikkonna kohta protsentides. Sulgudes olevad numbrid näitavad võimalikku ülekaaluliste protsendi kõikumist

Värske Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) uuring hoiatab Euroopat rahvastiku aina suureneva ülekaalulisuse eest, mis ohustab ka Eestit.

Kui 2010. aastal oli Eestis meeste hulgas 59,1 protsenti ja naiste hulgas 51,7 protsenti ülekaalulisi, siis 2014. aastaks olid need arvud tõusnud vastavalt 61,7 ja 52,3 protsendini.

Aruandes öeldakse, et isegi nendes riikides, kus hetkel ülekaalulisusega suuri probleeme pole, võib rahvastik peagi rasvuma hakata. WHO peab ülekaalulisteks inimesi, kelle kehamassiindeks on suurem kui 25. Kehamassiindeks näitab inimese pikkuse ja kaalu suhet. 

Raporti kommenteerinud eksperdid ütlevad, et ülekaalulisuse tõus on tingitud inimeste ümberasumisest Euroopa piirides, mille tõttu on Euroopa riigid muutumas homogeensemaks. 

Euroopa Liidu riikidest leiab ülekaalulisi kõige rohkem Iirimaalt – ennustuste järgi on 2030. aastal Iiri meeste seas ülekaaluliste arv kasvanud 86 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles