Arst: tõenäosus sattuda purjus kirurgi noa alla on kaduvväike

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

TÜ Kliinikumi juhatuse liige dr Margus Ulsti sõnul on purjus arsti tööle ilmumine äärmiselt ebatõenäoline ja kui see ka peaks juhtuma, siis kutsutakse välja mõni teine arst.

«Kirurgia iseenesest on suure riskiga tegevus ja kui kirurg on pensionieelik, suhteliselt vana, siis suure tõenäosusega ta ei ole enam nii heas vormis. Ega kirurgil pole head taganemisteed, kuidas meditsiinist valutult lahkuda ja siis, kuidas juhtub - mõni proovib oma kätevärinat alkoholiga summutada,» vahendab ERR uudised dr Margus Ulsti intervjuud «Ringvaates».

Ta sõnas, et tal on häbi, aga mis teha – meditsiini tuleb arendada  nende inimestega, kes  on ja paratamatult võib nende seas olla musti lambaid.

Dr Margus Ulst möönis, et laias laastus vastab tõele tänane Eesti Ekspressi artikkel, kus väideti, et noort meest opereerinud kirurg oli kas purjus või pohmellis ja seetõttu lõppes operatsioon patsiendile verejooksu ja ajukahjustusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles