Gripihooaeg ei ole veel lõppenud

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi vastu võib veel vaktsineerida.
Gripi vastu võib veel vaktsineerida. Foto: SCANPIX

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine langes eelmise nädalaga võrreldes 13 protsenti. Grippi haigestumine püsis samal tasemel, ent gripihooaega ei loe veel lõppenuks ükski Euroopa riik, teatas terviseamet.

Möödunud nädalal pöördus arstide poole 3296 ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestunut, neist ligi 47 protsenti olid lapsed. 

Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks ja gripiviiruse levikut piiratuks, kuid hingamisteede haigustesse  ja grippi haigestumus ei ole veel saavutanud varasemate aastate jooksul jälgitud tavapäraseid näitajaid.

Endiselt domineerib RS-viirus, millega seostatakse väikelaste ja osa vanemaealiste patsientide haigestumist.  Laboratoorse kinnituse said 21 gripiviirust , neist 17 olid A- ja 4 B-gripiviirused. Grippi haigestumist täheldati peamiselt täiskasvanute ja vanemaealiste vanusrühmades.

Eelmisel nädalal suurenes hospitaliseerimist vajanud inimeste arv 21 inimese võrra. E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 596 patsienti. Kõige rohkem on hospitaliseeritud vanemaealisi – 48 protsenti kõikidest hospitaliseeritutest. Täiskasvanute hulgas oli hospitaliseeritute protsent 21 ja väikelaste (vanuses 0-4a) vanuserühmas 18 protsenti.  

Gripihooaega ei loe lõppenuks veel ükski Euroopa riik. WHO Euroopa regiooni gripiseirevõrgustiku andmetel täheldati piiratud gripilevikut  peaaegu kõikides liikmesriikides. Haigestumuse intensiivsust hindab keskmiseks vaid Holland, ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust madalaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles