Hingamisteede viirused kimbutavad jätkuvalt väikelapsi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grippi haigestuvad enim väikesed lapsed.
Grippi haigestuvad enim väikesed lapsed. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal jätkus haigestumuse langus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse kõikides vanusegruppides, välja arvatud kuni nelja-aastaste laste hulgas. Haigestumine selles vanuserühmas kasvas ligi viiendiku võrra ja oli seotud RS-viirusega.

Kokku pöördus terviseameti teatel möödunud nädalal arstide poole 2801 haigestunut, kellest 47 protsenti olid lapsed.

Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks, gripiviiruse levikut piiratuks. Eelmisel nädalal registreeriti veel vaid üksikuid gripiviirusega seotud haigestumisi.

Ringlevate viiruste etioloogilises struktuuris jätkus gripiviiruste langus, teiste respiratoorsete viiruste osakaal kasvab. Domineerivaks oli RS-viirus, millega seostatakse väikelaste haigestumist.  Laboratoorse kinnituse said 13 gripiviirust, neist neli olid A- ja üheksa B-gripiviirused.

Eelmisel nädalal suurenes hospitaliseerimist vajanud inimeste arv 22 inimese võrra. E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 618 patsienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles