Vähiravifond kogus nädalaga üle 44 000 euro

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal korraldas Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud elu» üleriigilised heategevustalgud «Teeme ära! Kingime elu!» eesmärgiga koguda kokku nii palju annetusi, et kõik vähihaiged saaksid 2015. aastal neile hädavajalikku ravi. Talgunädalal laekus fondi kokku üle 44 000 euro.

Pangaülekannetega tehti fondile nädala jooksul peaaegu 500 annetust summas üle 14 000 euro. Fondi annetustelefonidele helistati ligi 800 korda.

Talgud kulmineerusid 9. mail, mil ligi 200 vabatahtlikku üle Eesti kogusid annetusi Apotheka apteekide ja suuremate kaubanduskeskuste juures. Kokku oli väljas 105 kogumiskasti 38 linnas ja alevikus, teiste hulgas Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus jm.

Sularaha kogunes fondi annetuskarpidesse kokku 110 kilogrammi ehk ligi 24 000 eurot, 100 rootsi krooni ja üks 2-eurose võiduga lotopilet. Käidavamates kohtades, nagu Viru keskus, Solarise keskus, Tartu Lõunakeskus, täitusid kogumiskastid ääreni. Igaühte neist kogunes ligi 1000 eurot. Linnades oli tavapäraseim annetus viis eurot, maapiirkondades poetati kastidesse pigem metallraha.

200 vabatahtliku hulgas aitasid annetusi koguda viis ministrit ja 12 riigikogulast, samuti Apotheka keti juhtkond ja «Kingitud elu» fondilt abi saanud vähihaigete lähedased. Kogujate hulgas oli arste, proviisoreid, advokaate, juuksureid, raamatupidajaid, riigiametnikke, ettevõtjaid, samuti kodus vähihaige pereliikme eest hoolitsevaid inimesi.

«Kas kasti kukkusid mündid või paber, pole vahet - vähiravifondi «Kingitud elu» esimesed suurtalgud õnnestusid igakülgselt ning näitasid selgelt, et koos on võimalik liigutada mägesid – tuua Eesti tervishoidu märkimisväärne kogus eluliselt vajalikku lisaraha. Üheskoos kinkisime elu väga paljudele inimestele,» ütles vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Ta lisas, et lõviosa rahakogujatest ootab juba järgmist vähiravifondi talgupäeva ning täna võib kindla veendumusega öelda, et heategevustalgutest kujuneb traditsioon.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifondi «Kingitud Elu» (www.kingitudelu.ee) asutasid 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles