Haiglad: haigushüvitis tuleb haigekassa eelarvest välja viia

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Haiglate Liit (EHL) on seisukohal, et ravikindlustuse pikaajalise jätkusuutlikkuse tagamiseks on ajutise töövõimetuse hüvitiste kulude välja viimine haigekassa eelarvest möödapääsmatu.

EHL saatis sotsiaalministeeriumile enda seisukohad sotsiaalmaksuseaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu kohta, kirjutab Meditsiiniuudised.

Liit märgib, et tööandjatena mõistavad haiglad vajadust vähendada tööjõu maksukoormust. Samas on EHL mures tervishoiu rahastamise jätkusuutlikkuse pärast olukorras, kus praegusel tasemel planeeritud ravikindlustuse vahenditega ei ole juba lähitulevikus võimalik haigekassal oma ülesannete täitmisega hakkama saada.

EHL märgib, et ajutise töövõimetuse hüvitised on haigekassa äärmiselt pingelise eelarve jaoks avatud ja pidevalt kasvavad kohustused. «Haigekassa eelarve on aga tulenevalt erinevatest mõjuritest juba viidud äärmiselt pingeliseks ja avatud kohustuste kasv seab tõsise löögi alla kindlustatute tervishoiuteenuste finantseerimise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles