Peeter Mardna sai kõrge tunnustuse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mardna
Peeter Mardna Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täna toimuval Tartu ülikooli kliinikumi kevadkonverentsil tunnustab haigla väljapaistvaid arste ning annab üle kliinikumi preemia Peeter Mardnale.

«Pea kahe kümnendi pikkuse ajalooga kliinikumi preemiaga tunnustatakse arsti, kes on aidanud kaasa eesti tervishoiu edendamisele ja selle maine tõstmisele üldsuse silmis, andnud suure panuse eesti inimese tervise parandamisse ning olnud ühiskonna aktiivne liige kodanikuna,» sõnas kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael. Sel aastal on kliinikumi preemia laureaat doktor Peeter Mardna.

Taeli sõnul on Peeter Mardna juhtimisel raviprotsesside kvaliteediküsimused saanud alati kaalutletud hinnangu. «Peeter Mardna on aastakümneid olnud silmapaistev tervishoiu arvamusliider, hinnatud esineja, ning nõuandja kolleegidele ja ka väljaspool tervishoiu valdkonda,» lisas kliinikumi avalike suhete juht. Arsti kogemused, pädevus ning isikuomadused on pannud kolleege teda korduvalt tagasi valima arvamusliidriks erialaseltsides ja -ühendustes – nii arstide liidus, Tallinna arstide liidus kui ka haiglate liidus.

Lisaks tunnustatakse väljapaistvaid arste ka Tartu kultuurkapitali juurde asutatud meditsiini valdkonna alakapitali stipendiumiga, kuhu kandideerivad kliinikumi töötajad oma avaldatud teaduspublikatsioonidega. 2014. aasta teaduspublikatsioonide stipendiumi laureaat on geneetikakeskuse juhataja professor Katrin Õunap. Viimase viie aasta publikatsioonide stipendiumi laureaat on doktor Jana Jaal.

«Doktor Jana Jaali viimase viie aasta publikatsioonide sekka mahub teadustöid alates loomkatsetest vähiravist tingitud kõrvaltoimete patogeneesi selgitamiseks kuni kogu Euroopat hõlmanud harva esinevate kasvajate epidemioloogiliste ja kiiritusravi kättesaadavust puudutavate uuringuteni,» sõnas Tael.

Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur annab üle ka kliinikumi stipendiumi parimale ajakirjas Eesti Arst ilmunud artiklile. 2015. aastal pälvivad Eesti Arsti teadusartikli preema Paul-Sander Vahi, Mart Kals, Leho Kõiv ja Mark Braschinsky artikli eest «Operatsiooni eel tehtud kortikosteroidsüsted on seotud karpaalkanali sündroomi kirurgilise ravi halvema kaugtulemusega».

Koostöös arstiüliõpilastega tunnustatakse ka parimaid arst-õppejõude. Tartu ülikooli arstiteaduskonna üliõpilaskogu valis kliinikumi arst-õppejõudude seast säravaimaiks õppejõududeks doktor Oivi Uibo arstiõppes ning doktor Dagmar Piikovi hambaarstiõppes.

Esmakordselt annab toob kliinikum esile enim patsientidelt lugupidamist ja tänuavaldusi pälvinud arstid. 2014. aastal toodi tänukirjades enim esile doktor Priit Tammjärv ja doktor Arno Uppin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles