Ametlik gripihooaeg on lõppenud

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalaga lõppes ametlik gripi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkushaiguste  hooaeg, kuid viiruste levikut ühe konkreetse nädalaga lõpetada ei saa, teatas terviseamet.

Hooaja viimasel nädalal haigestumus siiski vähenes, arstide poole pöördus 2396 inimest, neist 46 protsenti olid lapsed.

Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks. Eelmise nädalaga võrreldes vähenes grippi kui ka gripilaadsetesse haigustesse haigestumus kõikides vanusegruppides. Registreeriti vaid üksikuid gripiviirusega seotud haigestumisi.

Ringlevate viiruste etioloogilises struktuuris jätkus gripiviiruste langus, teiste respiratoorsete viiruste osakaal kasvas. Laboratoorse kinnituse said seitse gripiviirust , neist kolm olid A- ja neli B-gripiviirused.

Hooaja lõpule omaselt aeglustus ka hospitaliseerimist vajanud inimeste kasv,  kuigi hooajal haiglaravi vajanute  koguarvarv suurenes eelmisel nädalal 11 inimese võrra. E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 629 patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles