Seljavalu puhul võiks esmast abi saada füsioterapeudilt

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna suuremat osa seljavaluga patsientidest saavad aidata füsioterapeudid, võiksid tulevikus perearstid suunata inimesi esmalt füsioterapeutide juurde – nii saaksid inimesed kiiremini abi.

Praegu on Eestis nii, et perearst suunab näiteks seljavalu käes kannatava inimese taastusraviarsti juurde, kes saab inimese omakorda füsioterapeudi juurde saata, kirjutab ERRi teadusportaal.

Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna füsioteraapia õppeassistent Mati Arend selgitas ERRi raadiouudistele, et tulevikus võiks protsess kiirem olla ning perearst võiks seljavaluga patsiendi suunata taastusraviarsti asemel füsioterapeudi juurde, sest 95 protsenti seljavaludest on sellised, kus saab aidata füsioterapeut. Kui tegu on tõsisema hädaga, saaks füsioterapeut patsiendi edasi eriarstile suunata.

Selleks, et füsioterapeudid oleksid taoliseks vastutuseks valmis ja oskaksid inimesi vajadusel ka arstile suunata, tuleks Arendi sõnul natuke spetsiifilisemalt ette valmistada patsiendi hindamist, millele tavapärases ülikoolihariduses sageli nii palju tähelepanu ei jõuta pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles