Rootsi tahab keelata väliterrassidel suitsetamise

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi oli kümme aastat tagasi üks esimesi Euroopa riike, kus keelati siseruumides suitsetamine. Nüüd tahetakse see keelata ka teatud õuealadel.

2014. aasta oktoobris tegi Rootsi terviseamet valitsusele ettepaneku keelustada suitsetamine bussipeatustes, välikohvikutes ja mänguplatsidel, kirjutab The Local. Terviseameti arvates häirib nendel aladel suitsetamine mittesuitsetajaid ning selline keeld võiks riigis tubaka tarbimist ka üldisemalt vähendada.

Nüüd on antud advokaatidele ülesandeks seadus korrektselt sõnastada ning sobitada see ka ELi vastava tubakatoodete direktiiviga. Tippadvokaat Göran Lundhalile ülesande lõpptähtajaks antud 1. märts 2016, kuid mees on juba öelnud, et ilmselt saab suitsetamise keeldu laiendada küll restoranide väliterrassidele, kuid teisi õuealasid on raskem on määratleda.

Samuti on juba teada, et suur osa poliitikutest toetab seda ideed ning küsitlustest on selgunud, et ka rahvas ise pooldab suitsetamise keelu laiendamist. 

2013. aastal jõudsid Rootsis paljude lehtede esikaantele uudis ka sellest, kuidas paljud kopsuvähigrupid soovivad, et 2025. aastaks oleks terves riigis suitsetamine keelatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles