Kliinikumis kasutab digiregistratuuri vaid üks protsent patsientidest

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikum
Tartu ülikooli kliinikum Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli kliinikumi digiregistratuuri kaudu on ligi kaheksa kuuga registreerinud endale esmase vastuvõtuaja 1300 inimest, mis moodustab umbes ühe protsendi haigekassa tasutud esmastest vastuvõtuaegadest.

Kliinikum avas digiregistratuuri portaali mullu sügisel, 3. oktoobril. Haigla esindaja Kristi Tael ütles Meditsiiniuudistele, et haigla jaoks on portaalil mitu eesmärki – lisaks patsiendile esmase haigekassa vastuvõtuaja pakkumisele ka võimalus oma andmed, kontaktid üle kontrollida ja vajadusel neid parandada, vastuvõtuaja kontrollimine meeldetuletamiseks, võlgnevuste kontrollimine ja tasumine.

«See tähendab, et iga portaali külaskäik ei lõppe ilmtingimata endale vastuvõtuaja broneerimisega,» lisas ta.

Tael selgitas, et korduvale arstivisiidile registreeritakse patsient üldjuhul arsti vastuvõtukabinetis. Lisaks on kliinikumis võimalik aega broneerida ka veebivormi kaudu, kus patsient täpset vastuvõtuaega valida ei saa (see ei nõua ID-kaardiga sisselogimist).

Ülekaalukalt enam registreeritakse digiregistratuuri kaudu naistearstide ja nahaarstide vastuvõtule. Eelnevast tulenevalt on naisi broneerijate seas rohkem kui mehi, vahe on kolmekordne. Vanuseliselt on ühtlaselt jaotunud vahemik 20-59.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles