Uus ohtlik väljakutse viib noored haiglasse

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Andres Teiss

Internetis on noorte seas hakanud levima väljakutse manustada suurtes kogustes paratsetamooli, mis võib lõppeda aga väga kurvalt.

19-aastast tütart leinav ema otsustas ohtlikust väljakutsest avalikult rääkida, sest liiga suur kogus paratsetamooli lõpetas tema tütre elu, kirjutab Daily Mail.

Tütar suri vaid paar päeva enne vanemate pulma. Pärast tablettide manustamist viidi ta küll haiglasse, kuid noort neiut polnud võimalik päästa.

Paratsetamool on üks levinumaid valuvaigisteid, mida saab osta käsimüügist retseptita. Kui aga tarbida paratsetamooli liiga suurtes kogustes, võib sel olla kõrvalmõjusid, sealhulgas ka tõsine maksapuudulikkus.

Tütre kaotanud vanemad paluvad õpetajatel ja vanematel laste tegemistel silma peal hoida, sest noorte surve üleskutsega kaasa minna võib olla suurem kui hirm tõsiste tagajärgede ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles