Vaata, millega tuleb arvestada ravimitega reisile minnes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõiki ravimeid ei saa niisama lihtsalt reisile kaasa võtta.
Mitte kõiki ravimeid ei saa niisama lihtsalt reisile kaasa võtta. Foto: SCANPIX

Ravimiamet juhib reisile minevate inimeste tähelepanu sellele, et mitte kõiki ravimeid ei saa lihtsalt reisikotti pista, mõnede kaasavõtmiseks on vaja ka ravimiameti luba.

Ravimiameti sõnul on luba vaja tõendamaks, et ravimid on arsti poolt välja kirjutatud ja apteegist välja ostetud ning et tegemist ei ole ravimikaubandusega, vaid isiklikuks kasutamiseks mõeldud ravimitega.

Loa vajadus sõltub kolmest asjast: kaasa võetavast ravimist – kas on näiteks tegemist narkootilise või psühhotroopse ravimiga, kaasa võetavate ravimite kogusest ning kohast, kuhu ja läbi milliste riikide reisitakse.

Reisides ravimitega, mis ei ole narkootilised ega psühhotroopsed, vajad ravimiametilt luba, kui reisija võtab kaasa rohkem kui kümme erinevat nimetust ravimeid, võtab kaasa ühte ravimit rohkem kui viis pakendit ja mõne kaasavõetava ravimi pakend on suurem kui sellele seatud piirmäärad.

Sellel, kes kahtleb, kas tema ravimite kaasavõtmiseks on luba vaja või mitte, soovitab amet pöörduda nõu saamiseks oma arstilt, apteekrilt või ravimiametist.

Ravimiamet väljastab ravimitega reisimiseks kahte liiki lubasid – ravimiameti luba isiklikuks tarbeks ravimite kaasa võtmiseks ja Schengeni tunnistus.

Loa taotlemiseks tuleb esitada vabas vormis avaldus ravimiametile vähemalt viis tööpäeva enne reisile minekut. Narkootilistele ja psühhotroopsetele ravimitele annab amet loa kuni 30-päevaseks raviks vajaminevale kogusele.

Vaata ravimiameti täpsemaid selgitusi ravimitega reisimise kohta allolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles