Iga arst peaks andma nõu suitsetamisest loobuda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigarett.
Sigarett. Foto: Toomas Huik

Tervise Arengu Instituudi eksperdi Tiiu Härmi sõnul peaks iga arst andma nõu suitsetamisest loobumiseks, eriti sobilik oleks seda teha hambaarstidel.

Härm avaldas vähinädala alguse puhul korraldatud pressikonverentsil statistikat, et tegelikult annab suitsetamisest loobumiseks nõu vaid iga viies arst ja vaid 7,4 protsenti hambaarstidest, vahendas Mu.ee.

Härm lisas märkuseks, et näiteks hambaarstil oleks väga hea sel teemal rääkida, sest patsient on tema ees suu avatud ning ei saa nagunii vastu vaielda.

«Kui arstil endal pole aega patsiente pikemalt nõustada, võiks ta nad edasi suitsetamisest loobumise nõustamiskabinettidesse saata,» lisas ta.  

Ekspert hoiatas ka suhteliseks ohutuks peetava huuletubaka eest, kuna seda hoitakse suus oluliselt kauem kui sigaretti ning samuti on selle tubakasisaldus suurem. «Huuletubakast loobujatest saavad tavaliste sigarettide suitsetajad ning väga tõsised suitsetajad, kuna organismi vajadus tubaka järgi on väga suur,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles