Meestele on pediküür vajalik

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduste vahenditega ei saa paksenenud kannanahast lahti.
Koduste vahenditega ei saa paksenenud kannanahast lahti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuressaares Vally salongis küünetehnikuna töötav Ireen Morgun ütleb, et mehed peaksid pediküüris käima samal põhjusel, mis naised.

«See on tervise seisukohast väga oluline,» rääkis Ireen Saarte Häälele, tähendades, et jalgade viletsast olukorrast võib alguse saada seenhaigus ja sellest tulenevalt omakorda muud tervisehädad. Just meestel vanuses 40 ja vanemad on seenhaigus kerge tekkima.

Kuna seenhaiguse ravi on aeganõudev ja pikaldane protsess, samuti kallis, on oluline seene ennetamine. Küünetehnik lõikab küüned, teeb korda paksenenud kannad, eemaldades surnud naharakud, ja ravib lõhenenud kannad. Kui lõhed on juba tekkinud, siis neist ise kodus pimsskiviga hõõrudes lahti ei saa, ütleb Ireen. Kui kand on aga lõhenenud, siis on kehv kannale toetuda ja keharaskus kandub mujale. Sellest tulenevad aga järgmised mured, selja- ja puusavalud. Samuti on paksenenud kannanahk see, mis ebameeldivalt lõhnab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles