Köögiviljad: külmutatud või värsked?

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole midagi tervislikumat kui värsked köögiviljad otse turult – seni, kuni nad hakkavad riknema. Puu- ja köögiviljade toiteväärtus on kõrgeim nende küpsuse tipphetkel ning hakkab seejärel aeglaselt langema.

Just siin tulevadki appi külmutatud köögiviljad. Ehkki esmapilgul võib tunduda, et nende toiteväärtus on madalam kui värsketel köögiviljadel, on nad tegelikult sama tervislikud, kirjutab Medical Daily.

Sest külmutamise ajal ei kaota köögiviljad olulisi toitaineid või vitamiine, vaid vastupidi, need talletatakse. See tähendab, et külmutatud köögiviljad säilitavad oma tippküpsuse palju kauem kui värsked. Eriti, kui võrrelda nende köögiviljadega, mis transporditakse pärast korjamist teisele poole maakera ning mis pole poodi jõudes enam sugugi mitte värsked.

Nii et kokkuvõttes ei peaks külmutatud köögivilju sugugi pelgama. Igaks juhuks võiksid pakendilt üle vaadata, ega sinna pole lisatud soola ja säilitusaineid. Kuid enamasti on siiski tegemist täiesti puhaste külmutatud köögiviljadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles