Suvised meiginipid dermakosmeetikaga

Apotheka
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Eber
Anu Eber Foto: Erakogu

Soojale suvele vastu minnes on paras aeg üle vaadata oma meigikott ja soetada vanade tuššide ja huulepulkade asemele uued allergiavabad tooted. Jumestuskunstnik Anu Eber käis Apothekas värske dermakosmeetikaga tutvumas ja jagas nippe, kuidas suvel end meikida.

„Suvel, kui ilmad on kuumad ja me higistame rohkem, on kindlasti palju nahasõbralikum kasutada allergiavaba ja õrnemat kosmeetikat, mis ei ummista poore ega koorma nahka liigse keemiaga,“ rõhutas meigikunstnik. „Kui aga mõelda sellele, et värvitud huultelt kaob huulepulk suuremalt jaolt ikka huuli limpsides maha – ehk põhimõtteliselt sööme me selle ära – siis on kindlamast kindlam, et dermakosmeetika kasutamine on tavakosmeetikast oluliselt tervislikum.“

Tavalisest kosmeetikast eristab apteegi- ehk dermakosmeetikat see, et neid tooteid valmistatakse ainult ravimitööstuses – seega on ka tootmis- ja kvaliteedikontrolli nõuded sama ranged kui ravimite puhul. Kõik kasutusel olevad koostisained on absoluutselt puhtad ning põhjalikult uuritud ja kontrollitud. Apteegikosmeetikas on värvi-, lõhna-, säilitus- ja muude lisaainete sisaldus minimaalne ning sageli loobutakse neist üldse ja kasutataksegi ainult looduslikke aineid. Seetõttu sobib dermakosmeetika eelkõige allergikutele ja tundliku nahaga inimestele, ent tegelikult pole ka tavalise nahaga naistel põhjust koormata oma nahka ärritava keemiaga.

Näiteks Eestis ainult Apothekas müügil oleva dermakosmeetikasarja BioNike huulepliiats sisaldab looduslikke vahasid ja õlisid, mis tagavad kauni ja kestva tulemuse, samal ajal mõjudes ka huuli niisutavalt. Ka samasse sarja kuuluvad huulepulgad on huuli niisutava ja pehmendava toimega.

Kuidas värvida huuli nii, et huulepulk kauem peal püsiks?

Foto: Apotheka

„Huulepliiats on selleks asendamatu abimees,“ kinnitas jumestaja. „Huulepliiats on eriti vajalik just tumedamate – punaste, lillakate ja pruunikate toonide puhul, siis on huulemeik täiuslikum ja värv püsib kauem peal. Samuti on huulepliiats asendamatu õhukeste või ebaühtlaste huultega naistel, et huulekontuuri korrigeerida,“ rääkis Anu Eber. „Ettevaatlik peaks olema kontuurjoone joonistamisel väljapoole oma huulejoont, sest tulemus võib jääda ebaühtlane ja võlts. Värvivalikut tehes tuleb huulepliiats valida vastavalt huulepulga värvile – punase huulepulgaga kasutatakse ka punast pliiatsit. Ja veel üks nipp – värv kinnitub paremini kui see huultele kanda pintsliga.“

Mida teha, et silmavärv laiali ei läheks?

„Silmapliiatsid võivad laiali minna mitmetel erinevatel põhjustel. Näonahk võib olla rasune või soodustab seda lihtsalt silmakuju – pealelangevatel silmalaugudel esineb seda tihti, sest ripsmed puutuvad pilgutades sooja ja niiske nahaga kokku, sulatades värvi. Suur roll on ka silmapliiatsi koostisel, mõned pliiatsid ongi sellise koostisega, et lähevad kergemini laiali,“ selgitas Anu Eber. „Silmapliitasi pealekandmisel tuleb pliiatsi kontuur hajutada pintsliga pehmemaks ja kinnitada saadud tulemus lauvärviga, selline tehnika tagab silmapliiatsi püsivuse, ei kogune kurdudesse ning ei lähe laiali.“ Bionike silmapliiatsid, mida on kokku seitset värvi, on toodetud spetsiaalselt ka ripsmete ääres limaskestal kasutamiseks, need on toodetud looduslike vahade baasil, olles pehmed ja kergesti pealekantavad. Bionike kompaktlauvärve on 12 toonis ja saadaval nii mattides kui läikega värvides. 

Kuidas näo läikimisest hoiduda?

Foto: Apotheka

„Põhiliselt süüdistatakse näo läikima hakkamises näonahatüüpi – kuiv nahk ei hakka niivõrd palju läikima kui rasune nahk. Eriti puutume kokku sellega suvel, sest siis on temperatuurid soojemad ja nahk toodab rasu veidi enam kui talveperioodil,“ rääkis meigikunstnik. „Alati enne jumestuskreemi kasutamist on väga tähtis nahk puhastada ja niisutada, see on ilusa jumestuse saladus. Niisutada tuleb ka rasust nahka,“ rõhutas ta. „Kui näonahk on korralikult niisutatud siis rasu vältimiseks on hea kasutada nn primer’it, mis lisaks matistamisele ühtlustab ka näonahka. Selliselt saab luua jumestuskreemile täiusliku põhja, et jumestuskreem püsiks ühtlaselt ja kaua. Jumestuskreemi peale tuleb lisada puuder. Sellist tehnikat kasutades on lootust, et nägu ei hakka kohe läikima, ehkki kuuma ilmaga võib see muidugi siiski juhtuda. Väga kiire ja lihtne soovitus on kanda oma kotis kaasas paberist salvrätikute pakikest, millega vajadusel nägu tupsutada – see ei eemalda meiki kuid imab üleliigse rasu endasse. Muidugi võib vajadusel näo taas üle puuderdada,“ andis Anu Eber nõu.

Kuidas valida suveks ripsmetušši?

„Suvi on nautimise ja puhkamise aeg, seda eriti päikese käes ja soojas vees. Keegi ei taha oma mõtteid koondada vaid sellele, et ripsmetušš laiali ei läheks. Selle jaoks on olemas veekindlad ripsmetušid. Veekindlad ripsmetušid ei lahustu vees, seega võib julgelt minna ujuma ja ei ole vaja muretseda. Loomulikult ei maksa siiski silmi hõõruda,“ hoiatas jumestuskunstnik. „Veest kergemini võib ripsmetušši laiali ajada higi. Seega kuumade ilmade korral on mõistlik valida veekindel ripsmetušš. Enne ripsmete värvimist veekindla ripsmetuššiga soovitan need enne koolutada, nii püsib koolutus kordades paremini.“ BioNikel on valikus veekindel ripsmetušš, mis on oftamoloogiliselt katsetatud tundlikel silmadel ja kontaktläätsede kandjatel.Tušš sisaldab looduslikke vahasid, on alkoholivaba, kuivab kiiresti ja annab tugeva värvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles