Kui palju teenivad Soome eraarstid?

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui uskuda statistikat ja pisut üldistada, siis võib öelda, et eraarstina tegutsedes tuleb soovitatavalt olla eriarst, mees ja võimaluse korral juhtival positsioonil – vähemalt sellisel juhul, kui mõõdupuuks lugeda raha.

Võimalikult suure keskmise palga saamiseks peab meditsiiniõpingute lõpetamisest olema möödunud paarkümmend aastat, vahendab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee Lääkäriportaali uudist.

Soome Arstide Liidu tööturu uuring 2014. aastast ütleb, et eraarsti keskmine palk oli 2014. aastal 7920 eurot kuus.

Uuring hõlmas alla 65-aastaseid arste, kes töötavad täisajaga erasektoris. Tuleb võtta arvesse, et see ei ole siiski kogu tõde, sest palgasummade osas on arvestatud sissetulekuid põhitööajal.

Kõige rohkem teenivate arstide keskmine palk ulatus 10 310 euroni. Eraarstide kõige väiksemad töötasud jäid keskmiselt 5291 euro ringi kuus.

Spetsialiseerunud eraarsti keskmine palk oli 8179 eurot. Spetsialiseerumata kolleeg teenis 7370 eurot. Meessoost eraarst sai keskmist palka 8305 eurot. Naistel oli palk umbes tuhande euro jagu väiksem ehk 7385 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles