«Puugibuss» enam ei sõida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puugibuss.
Puugibuss. Foto: Terviseagentuur

Kuigi puukentsefaliidivaktsiini tarnimisega tänavu raskusi olnud ei ole, vaktsiinibuss enam ei sõida.

Varasematel aastatel mööda Eestit tuuritanud populaarne vaktsiinibuss Tervisagentuuri tegevjuhi Nele Lõhmuse andmeil tänavu väljasõite ei tee, kirjutab Saarte Hääl. «Erandiks on vaid suuremad tellimused ettevõtetelt,» märkis Lõhmus.

Ka ei tegele Terviseagentuur enam puukentsefaliidi vastu vaktsineerimisega, vaatamata sellele, et tänavu pole vaktsiini tarnimisel raskusi olnud.

Lõhmuse sõnul ajendasid Terviseagentuuri sellist otsust vastu võtma ka mullused entsefaliidivaktsiini tarneraskused. «Need olukorrad, kus meil olid tellimused, aga vaktsiini ei olnud võimalik hankida, tekitasid päris palju probleeme,» tõdes ta.

Aasta tagasi ütles ka Auriga kaubanduskeskuses asuva Niidu apteegi juhataja Albina Tuuling, et vaktsiin on otsas ega ole teada, millal seda tuleb. «Sellist probleemi nagu aasta tagasi, tänavu õnneks ei ole,» ütles Tuuling eile. Tema sõnul müüb apteek kaht erinevat nimetust vaktsiini ning seda on saada nii laste kui ka täiskasvanute jaoks.

«Inimesed ostavad retsepti alusel vaktsiini välja ja lasevad end perearsti juures vaktsineerida,» selgitas Tuuling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles