Kolme aasta pärast peab valmima 15 tervisekeskust

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi välisvahendite osakonna peaspetsialist Maie Nogelainen rääkis, et rakenduskava kohaselt peaks 2018. aastaks valmima 15 tervisekeskust ning 2023. aastaks juba vähemalt 35.

Nogelainen ütles meditsiiniuudiste portaalile Med24.ee antud intervjuus, et tervisekeskuste määruse eelnõu on praegu kooskõlastamisel elektroonilises infosüsteemis ning kooskõlastamise ja arvamuste avaldamise tähtaeg on 11. juuni. Määrus on planeeritud kinnitada 30. juunil.

Investeeringute taotlemise olulisemate tingimustena tõi ta välja:

«Esmatasandi tervisekeskuses osutatakse esmatasandi tervishoiu ja toetavaid teenuseid vähemalt järgmises ulatuses: üldarstiabiteenust vähemalt kolme nimistuga perearsti poolt vähemalt 4500 isikule; üldarstiabiteenust vähemalt kaheksa nimistuga perearsti poolt vähemalt 12 000 isikule, kui tervisekeskus asub Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kohtla-Järvel või Narvas; iseseisva õendusabi ambulatoorset teenust vähemalt koduõendusteenusena; iseseisva ämmaemandusabiteenust ämmaemanda iseseisva vastuvõtu teenusena;  eriarstiabi ambulatoorset teenust vähemalt taastusravi füsioteraapia komponendi mahus ravikindlustuse seaduse § 30 lõike 1 alusel kehtestatud Vabariigi Valitsuse määruse tähenduses.»

Küsimusele, kas toetuse saaja peab ehitama uue tervisekeskuse või võib seda raha kasutada ka olemasolevate ruumide renoveerimiseks või juurdeehituse tegemiseks, vastas Nogelainen, et toetatakse tervisekeskuse või filiaali ehitamist ja rekonstrueerimist ning võimalik on ka juurdeehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles